Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Stoornissen in de functie van de gewrichten kunnen tal van gezondheidsproblemen veroorzaken. Deze therapie richt zich op het herstel van het bewegend functioneren van gewrichten.

Voorkeursbeweging Ieder mens is uniek en iedereen heeft een eigen manier van bewegen. Denk aan de zithouding, de manier van lopen of de werkhouding. Bepaalde  bewegingen hebben direct invloed op de wervelkolom of andere gewrichten en kunnen bepaalde functies in de loop der tijd negatief beïnvloeden. Dit brengt dysbalans en  veroorzaakt pijn op allerlei plaatsen in het lichaam en dat resulteert uiteindelijk in klachten.

Dysbalans opheffen Door subtiel en gericht te mobiliseren, wordt het lichaam opnieuw in balans gebracht. De bedoeling is dat de functiestoornis verdwijnt en u weer optimaal kunt functioneren.

Eerste afspraak Tijdens uw eerste afspraak wordt in kaart gebracht waardoor het natuurlijk evenwicht is verstoord en wat de gevolgen hiervan zijn in uw dagelijks functioneren.